3 schetsvarianten voor het middendeel

De Weesperzijde wordt een zogenaamde fietsstraat, auto te gast. Tussen Eerste Oosterparkstraat en Burmanstraat bij de school zal het fietspad blijven bestaan en met een tweede strook en daartussen een middenberm worden uitgebreid. Zo wordt het drukke fietspad gemakkelijker om over te steken. Zeker voor schoolkinderen een belangrijke verbetering.

Kijk voor alle varianten en de tekeningen op de website van de gemeente. Tot 1 augustus 2020 kunt u reageren op de plannen door een mail aan de projectgroep te sturen.

Herinrichting weer opgestart

Na twee jaar in de pauzestand is het proces voor de herprofilering van het midden- en noordelijk deel van de Weesperzijde tussen Burmanstraat en Torontobrug weer opgestart. Door veranderd beleid van de gemeente mogen er nu wel parkeerplaatsen worden opgeheven zonder die in de buurt te compenseren. Er zijn zeker 60 parkeerplaatsen nodig om de knelpunten in dit gebied op te lossen. Vooruitlopend op de plannenmakerij is er een proef gestart bij de Nieuwe Amstelbrug om te kijken hoe de verkeerssituatie hier veiliger kan. Zodra het weer kan zal de gemeente een bewonersbijeenkomst houden. Het bestuur blijft de vinger aan de pols houden!