Op 4 mei herdenken wij de weggevoerde Joden uit de Swammerdambuurt.
De volgende straten zijn hierbij betrokken: Blassiusstraat 1 t/m 70, Swammerdamstraat, Ruyschstraat 1 t/m 52, Deymanstraat, Leeuwenhoekstraat, Eerste Boerhaavestraat, Mauritsstraat en Weesperzijde 1 t/m 38.

Om de slachtoffers persoonlijk te herdenken kan iedereen in de komende periode een naambordje maken en deze tijdens de herdenking op 4 mei tussen 16.00 en 18.00 uur neerleggen bij het tijdelijke straatmonument op het pleintje van de Swammerdamstraat en het pleintje van de Blasiusstraat (voor de kant van het ziekenhuis). Uitleg over het maken van de naambordjes en hoe je kan aangeven wie jij herdenkt kan je vinden op www.namenennummers.nl
De naambordjes die vorig jaar zijn gemaakt worden opnieuw neergelegd, dit jaar kan je een ander slachtoffer herdenken, op die manier hopen we de herdenking jaarlijks te laten groeien.

Vanaf dinsdag 5 april kunnen de lege naambordjes worden opgehaald bij Schoenmakerij “Charles” Ruyschstraat 14 (hoek Swammerdamstraat)
De schoenmakerij is iedere dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.30 tot 18.00

Het (muzikale) programma rondom de herdenking op 4 mei volgt op de website www.namenennummers.nl en op onze Facebook-pagina Swammerdambuurt 4 mei herdenking(meld je aan!) Voor vragen en opmerkingen email: JanetVlug@hotmail.com

4 mei herdenking in de Swammerdambuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *