De voorgenomen fusie tussen de twee buurtverenigingen die in de Weesperzijdestrook actief zijn: de Vereniging Weesperzijdebuurt (officieel Belangenvereniging Weesperzijdestrook) in het zuidelijk deel tussen Berlagebrug en Burmanstraat en onze Vereniging Buurtbehoud Weesperzijdestrook in het noordelijk deel tussen Burmanstraat en Torontobrug lijkt binnenkort zijn beslag te krijgen.

Een paar jaar geleden kwam het idee naar voren om beide buurt­verenigingen te laten fuseren. Onze belangen zijn grotendeels gelijk en op diverse gebieden trokken we al veel samen op. Zoals bijvoorbeeld de strijd tegen grootschalige hotelplannen en overleg met de gemeente over bestemmingsplan, horecanota, waternota, herinrichting van de Weesperzijde. Ook hebben we sinds enkele jaren regelmatig gezamenlijk overleg met een vertegenwoordiger van het Stadsdeel over actuele zaken die voor onze buurt van belang zijn.

Vorig jaar hebben de leden in de ALV van beide verenigingen goedkeuring gegeven om deze fusie voor te bereiden. 

Die voorbereiding is nu klaar. Er zijn nieuwe statuten, er is een nieuwe naam bedacht. Als komende maand de Ledenvergaderingen van beide verenigingen het samengaan goedkeuren, kan de nieuwe organisatie bij de notaris beklonken worden. Komende maanden zal gewerkt worden aan een nieuw gezicht, een nieuwe website en het samenvoegen van de administraties. In het najaar zal het samengaan gevierd gaan worden met een Weesperzijde-fusiefeestje.

Vereniging Buurtbehoud Weesperzijdestrook

Bewonersverenigingen Weesperzijdestrook gaan samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *