Parkeren in de buurt?

Park & Ride

Vanaf april zijn de parkeerkosten in Amsterdam fors gestegen. Bezoek dat zijn auto voor de deur parkeert betaalt voor een paar uur al snel € 20,-. Wij zijn op zoek gegaan naar alternatieven om kosten te besparen. Zo is het ook mogelijk om de auto te parkeren bij P&R Zeeburg (tram 26 richting CS > metro richting Wibautstraat) of P&R ArenA (metro richting CS, halte Wibautstraat). De parkeerkosten voor de eerste 24u zijn dan € 1,- totaal. Let wel op dat je met een OV kaart verder reist en afrekent, anders geldt het lage tarief niet. Op spitstijd (ma-vrij voor 10.00) geldt een hoger tarief voor inrijden.

Bezoekersparkeren

Voor bezoek dat liever wel voor de deur wil parkeren is er ook een voordeligere optie. Het is mogelijk om een parkeervergunning voor bezoekers aan te vragen bij gemeente Amsterdam via deze LINK. Hiermee kan de bewoner parkeertegoed kopen met 65% korting. Het kenteken van de bezoeker kan via deze WEBSITE worden aangemeld.

Autodelen

Als VBW zijn wij ook aan het nadenken over hoe wij het delen van een auto in de buurt kunnen stimuleren. Wij zijn aan het onderzoeken wat hiervoor het beste platform is. Heeft u hier over goede tips, of ervaring met een goed platform, dan horen wij het graag! Meer informatie hierover volgt in een volgende nieuwsbrief.

Bezoekersvergunning aanvragen:

https://formulieren.amsterdam.nl/TripleForms/DirectRegelen/formulier/nl-NL/evAmsterdam/Bezoekersvergunning.aspx/DigDGbaV/fDigiDIntro

Tegoed kopen/kenteken aanmelden.

https://aanmeldenparkeren.amsterdam.nl/