Weesperzijdefestival

De Weesperzijde kent sinds ‘mensenheugenis’ Het WEESPERZIJDEFESTIVAL. Eens in de twee jaar in september viert de buurt feest en werken kunstenaars en artiesten uit de buurt samen aan dit bruisende cultuurfestival.

De aanwezigheid van bekende filmproducenten als PhantaVision, Pupkin, Habbekrats, De Familie, verschillende bekende filmmakers en regisseurs leidde tot het eveneens tweejaarlijkse WeesperzijdeFILMfestival in de oneven jaren.

Beide festivals worden door u, bewoners en bedrijven ondersteund, gerund door vrijwilligers en zijn daarom voor iedereen gratis toegankelijk! Bekijk HIER de site van het Weesperzijdefestival. 

Meer initiatieven

Daarnaast kent de buurt kleine initiatieven die bij het wandelen in het oog springen; op Weesperzijde nr. 51 is een raamgalerie, Linda Hartman laat haar nieuwste schilderijen op nr. 67 zien, op het raam van Eli Content en Karin Schaapman op Weesperzijde 41hs vallen steeds nieuwe gedichten op en Edith Rijnja en Harald Schole hebben sinds twee jaar een Window Art Project, waarbij om de twee weken een frisse uitspraak op het beneden-raam van hun woning op de Weesperzijde nr. 20 wordt geschreven.

Rembrandtpad

Plannen om van het wandelpad langs de Amstel een Rembrandtpad te maken met kunstwerken op plekken waar hij getekend heeft zijn in de ijskast verdwenen. Naast Rembrandt hebben ook andere beroemde kunstenaars zoals Piet Mondriaan en Willem Witsen de Amsteloevers getekend, geschilderd of gefotografeerd. De Amstel en de Weesperzijde hebben altijd kunstenaars, musici en schrijvers aangetrokken. De contacten met de Vereniging Weesperzijdebuurt bevestigen gemeenschappelijke culturele interesses en het behoud van de kwaliteit van de woonomgeving.